18 Şubat 2012 Cumartesi

İslam Eserleri Müzesi-Malezya

Ölmeden önce görmek istediğim yerlerin sayısı gün geçtikçe artarken gidemediğim sadece resimlerde veya televizyonda izlediğim tarifsiz güzel olduğuna inandığım yerlerden biridir Malezyadaki İslam Eserleri Müzesi..
Gerçekten de bazen dünyada öyle mekanlar var ki başka bir yerlerden gelmiş gibi bir his bırakır içinde..

Müslüman dünya tarihsel olarak önemli eserler, aşırı binlerce ev İslam Eserleri Müzesi yerleştirilmiştir. Yakın Göl Bahçeleri, Müzesi'nde sergilenen bazı öğeleri olarak bilinen başkentin yapraklı alanına yer alan sanat nesneleri gibi kitapları, önemli İslam eserlerinin takı parçaları ve modelleri vardır. Galeri bazı alanlarda Çin, Hindistan ve diğer Güneydoğu Asya ülkeleri gibi ağırlıklı olarak İslami bölgeye kategorize edilir. Ortadoğu İslam dünyası ve eski İran'dan birkaç kalıntıları da vurgulanır.
Müze ziyaretçileri de ekranda çok sayıda galeriler büyüsüne olacaktır. Mimarlık, zırh, sikkeler, seramik, ahşap, el yazması Kuran ve bu nesnelerin sürekli izleme keyfi sağlanır geniş açık alanlar cazip turistik gezi görüntülenir gibi alanlarda sınıflandırılır. Galerisi de, düzenlediği çeşitli etkinlikler yoluyla öğrenme için bir alan oluşturur. Düzenli seminer ve özel programlar da dahil olmak üzere atölye çalışmaları, İslam dünyasının sanat ve zanaat hakkında katılımcılara telkin ve eğitmek için yapılır.
 Müzesi'nde bulunan diğer olanaklardan bazılarıdır arasında özel olarak oluşturulmuş bir çocuk kütüphanesi mevcuttur Çocuk Köşe içerir. Tesis Restaurant sadece ziyaretçilere hitap değil, aynı zamanda yemek ve eğlence seçenekleri sunan her iki etkinliğin ev sahipliğini yapıyor. Müze Salonu ziyaretçiler hediyelik eşya ve ıvır zıvır satın almak için fırsat tanıyor.









Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Ben burayi hic ama hic bilmiyordum gercekten gidilmesi gereken yerlerdenmis :)) paylasim icin tesekkurler ;)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim kuzum bende gitmeyi çok isterim zaten Malezya gidilecek bir yer.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR