26 Şubat 2012 Pazar

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Ünlü sosyalleşme (!) aracı facebook'ta hemen hepimizin bir hesabı vardır. Kimimiz saatlerce bu sitede arkadaşlarını arıyor, değişik gruplara üye oluyor, gruplar açıyor. Kimimiz de facebook ‘a pek ısınamadan bu macerasını sonlandırıyor. Ben de bu ikinci gruptandım.
“ben de facebook’tayım oğlum, sen de gelsene,” telkinlere daha fazla dayanamayarak üye olmama rağmen bir türlü ısınamayıp bir daha dönmemiştim bu siteye. Zamanla, bahsettiğimiz ilk grupa mensup bazı insanlar bu sitenin başında saatler geçirmenin faydasızlığını fark ettiklerinden hesap silme ihtiyacı hissettiler.
Ama site yönetimi hesabı tamamen silmeye izin vermiyor sadece hesabı donduruyordu. Zayıf iradeleri olan üyerler de pasif haline getirdikleri üyeliklerini tekrar canlandırabiliyordu.
Kısacası Facebook birkaç ay öncesine kadar hesap silmeye izin vermiyordu. Bilgilerimizi veritabanlarında saklıyorlardı. Ama epey şikâyet almış olacak ki bu davranışlarından vazgeçtiler.
Adım Adım şunları gerçekleştiriniz:
1.Facebook girip e-mail ve şifrenizle girişinizi yapın.
2.Anasayfanızın en alt ve sağ köşesinde Help (türkçe kullanıyorsanız Yardım) linki vardır, onu tıklayınız.
3.Gelen Yardım sayfasında, yardımlar üç gruba ayrılmış durumda. Siz Using Facebook (facebook u kullanmak) gurubu altındaki privacy (gizlilik) linkine tıklayınız:
facebook hesap sil
sil
 
Seçeneğine tıklayın; hemen altında bir pencere belirecektir:
facebook hesap sil
5.Yukarıdaki pencere içindeki yazının en sonundaki here linkine tıklayınız, türkçe kullanıyorsanız aynı yazının en sonunda bura yazıyor.
Gelen pencerede emin misiniz sorusuna Submit i tıklayarak bu konuda ne kadar kararlı olduğunuzu gösteriniz.
6.Submiti tıkladıysanız sizden son kez şifrenizi isteyecek, şifrenizi ve harf doğrulamasını girip Okay a basınız:
delete facebook
7.Geçmiş olsun! bir teşekkürü hak ettim galiba :)
SON Bir NOT: bu yaptığınız işlem 2 hafta sonunda gerçekleşecektir. o zamana kadar üyeliğiniz deaktif durumda kalacak, üyeliğinizi aktif etmezseniz 14. gün üyeliğiniz kaldırılacaktır.
 
 
 
 
 
Giderayak Not:Kesinlikle işe yarıyor şahsi bir hesabımı bu şekilde dondurmadım,sildim..
 
 
 
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

1 yorum:

  1. Cidden face kalici olarak siniliniyormu bunu bilmiyordum..Ben hesabimi dondurmusdum sanirim bu yöntemle artik kalici olarak silebilirim..
    Canim benim iyiki seni tanimisim..Hem candan bi arkadasim oldun hemde senin vesilenle netle alakali bircok hususu ögrendim ;)..Tesekkür ederim..
    Allah razi olsun hayirli ve mutlu bir gün dilerim ;)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR